Velkommen til vores hjemmesider!

5 almindelige glaskanttyper

Glasmaterialer kan modtage mange forskellige typer glaskantbehandlinger, som hver især vil påvirke den overordnede funktionalitet og ydeevnen for det færdige stykke. Kantning kan forbedre sikkerhed, æstetik, funktionalitet og renlighed, samtidig med at dimensionstolerancen forbedres og hjælper med at forhindre flisning.

Nedenfor undersøger vi fem almindelige glaskanttyper og deres unikke fordele.

Klip og stryg eller syede kanter

Også kaldet sikkerhedssømme eller skårne kanter, denne type glaskant - hvor et slibebånd bruges til let slibning af skarpe kanter - bruges primært til at sikre, at det færdige stykke er sikkert til håndtering. Denne kantkant giver ikke en glat, kosmetisk færdig kant og bruges ikke til dekorative formål; derfor er denne metode ideel til applikationer, hvor kanten af ​​glasstykket ikke eksponeres, f.eks. det glas, der er installeret i rammen af ​​pejsedøre.

Cut and Swipe or Seamed Edges

Slibning og affasning (skråning)

Denne type kantning involverer flade slibningskanter, indtil de er glatte, og derefter løber de øverste og nederste kanter langs et bælte for at eliminere skarphed og fjerne chips. Det resulterende glasstykke har en glat affasning øverst og nederst med en udvendig jordkant. Fås med lige eller buede skråninger, og affasede kanter ses oftest på rammeløse spejle, som f.eks. På medicinskabe.

Grind and Chamfer (Bevel)

Blyantslibning

Blyantslibning, opnået ved brug af et diamantindstøbt slibeskive, bruges til at skabe en let afrundet kant og giver mulighed for en frostig, satin eller mat glasfinish. "Blyant" henviser til kantradiusen, der svarer til en blyant- eller C-form. Denne slibning omtales også som en semipoleret kant.

Pencil Grind

Blyant polsk

Blyantpolerede glaskanter er formalet glatte, færdig med en skinnende eller blank polering og har en svag kurve. Den unikke finish gør polering af blyanter ideel til æstetik-fokuserede applikationer. Ligesom blyantskørte kanter svarer kantens radius til en blyant- eller C-form.

Pencil Polish

Flad polsk

Denne metode indebærer at skære kanterne af glasset og derefter polere dem fladt, hvilket resulterer i et slankt udseende og skinnende eller blank finish. De fleste fladpolerede applikationer anvender også en lille affasning på 45 ° på de øverste og nederste glaskanter for at fjerne skarphed og "snak", som også kan poleres.

Flat Polish

Indlægstid: Aug-14-2020